- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Lehká pomazánka. Ideální na zpracování zbylého kuřecího masa. Suroviny odpovídají cca 1 pečenému kuřecímu prsu.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 150 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 30 |
Okurky sterilované průměr | 120 |
Hořčice plnotučná průměr | 12 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce okurkového nálevu, hrst nasekané pažitky
Energetická hodnota celkem: 929 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 465 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Upečené studené kuře důkladně obereme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, okurky a ostatní ingredience a jemně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, můžeme přidat jogurt nebo nálev dle potřeby. Na závěr vmícháme hrst nasekané pažitky. Podáváme s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.